FOR EVERYONE’S INFORMATION!!!

 

Review polisi takaful anda AMAT PENTING..

Bayangkan, kereta yang kita bawa tiba-tiba pancit tengah jalan. Masa ni tak kira apa kereta pun, BMW, MERC, PERODUA, LEXUS, NISSAN, PORSCHE dll (tak larat nak taip dah), tak ada satu pun yang boleh bertukar sendiri ke tayar spare.

So anda pun buka bonet kereta nak ambil tayar spare, laaa ..rupa rupanya tayar spare pun tak ada angin yang cukup.

Itulah ibarat kita memiliki plan takaful yang selama ni kita bayar bulan demi bulan, tahun demi tahun, namun bila dilanda musibah tak mampu nak beri bantuan kewangan yang mencukupi.

Plan takaful tu bila kita ambil?

Ada yang ambil 3 tahun lepas
Ada yang ambil 5 tahun lepas.
Ada yang ambil 8 tahun lepas.

Kita pun tak ambil kisah, dan bila ejen dtg approach kita pun kata

“Eh saya dah ada takaful encik, cukuplah tu”.

Saya faham ramai yang tak mahu jumpa ejen sebab ingat ejen mesti suruh ambil plan takaful dgn dia.

Ok saya bagi tips sikit bagaimana nak tahu seseorang ejen bagus dalam men’review’ sijil takaful, pastikan ejen tu cerita perkara berikut:

1) Ejen itu terangkan apa coverage yg ada pada plan takaful skrg beserta manfaat yg ada.
2) Ejen kirakan perlindungan sebenar yang anda perlukan.
3) Ejen kirakan kemampuan anda utk ambil takaful.
4) Ejen bagi beberapa pilihan utk anda buat keputusan, bukannya ejen tu yg buat keputusan bagi pihak anda.

Kalau ada ejen yang tak buat perkara diatas tapi datang kononnya nak review plan tapi dia kata ;

” Encik, pelan Takaful yg encik ambil ni tak bagus, terminate semua plan ni dan ambil ngan saya”.

So, ambil langkah seribu…lari dan jangan toleh kebelakang lagi.

Kalau anda xtahu..bole tanya saya BAGAIMANA?👇🏻
Free consultation n quotation ??
Call me
Nurliyana Hasim
0192625146

Nurliyana | www.wasap.my/60192625146j

 

#takafulikhlas
#sayaikhlasandabagaimana
#sayabukanalongtapisayacumanaktolong
#indahnyatakaful

Leave a Comment

%d bloggers like this: