Blog

Betul ke kena tungu cukup duit baru boleh ambil takaful?

Sebenarnya fikiran sebegini salah, kita bukan ambil takaful kerana cukup nya duit tetapi samaada duit cukup @ tak, kita perlu ambil duit. Melainkan TIADA DUIT langsung. Duit tiada tapi Astro ada, streamyx ada, itu x betul, itu kita salah urus duit. Takaful ibarat bumbung bagi sesebuah rumah, takkan lah rumah kita ada dinding, ada lantai, […]

*Pelan Penggantian Pendapatan* ——————————————————–

💰Pelan takaful yang menyediakan jumlah coverage yang menyediakan pampasan yang boleh menggantikan pendapatan pemiliknya sekiranya berlaku salah satu daripada kematian, lumpuh dan sakit kritikal. 💰Ironinya, sekiranya berlaku 3 perkara di atas dalam kehidupan seseorang boleh menyebabkan malapetaka kewangan atau financial disaster. 💰Solusinya, untuk menyediakan dana kecemasan sebagai INCOME PROTECTION PLAN atau PLAN PETLI DUNGAN PENDAPATAN […]

*Tip Memilih Medical Card Terbaik* ————————————————————–

Tip penting dan panduan memilih medical card takaful; “Medical Card saya sudah ada coverage RM1 Juta!” Fokus kepada lifetime coverage (perlindungan seumur hidup) atau annual coverage (perlindungan tahunan)? Perlindungan tahunan ialah jumlah bil hospital yang dilindungi oleh syarikat dalam tempoh setahun, manakala perlindungan seumur hidup pula ialah jumlah perlindungan yang dilindungi syarikat dalam tempoh seumur […]

FOR EVERYONE’S INFORMATION!!!

  Review polisi takaful anda AMAT PENTING.. Bayangkan, kereta yang kita bawa tiba-tiba pancit tengah jalan. Masa ni tak kira apa kereta pun, BMW, MERC, PERODUA, LEXUS, NISSAN, PORSCHE dll (tak larat nak taip dah), tak ada satu pun yang boleh bertukar sendiri ke tayar spare. So anda pun buka bonet kereta nak ambil tayar […]

{ PERKONGSIAN } SUAMIKU ATMKU😍 ================

Tahukah Anda, apabila berlaku kematian semua ini akan dibekukan: 🚑 1. Akaun Bank ❌ 2. Tabung Haji ❌ 3. Rumah ❌ 4. Kereta ❌ 5. Simpanan ❌ 6. KWSP ❌ 7. Hartanah ❌ 8. Motor ❌ 9. ASB ❌ 10. Kad Kredit ❌ Perhatian!! Harta si mati BUKAN hak mutlak pasangan. Tertakluk kepada pembahagian harta […]

Pelan takaful apa yang saya perlukan?

Pelan takaful apa yang saya perlukan?😎 1) Income Protection – untuk jamin pendapatan keluarga. Untuk langsaikan hutang2 anda apabila anda meninggal dunia. Meninggalkan harta kepada ahli keluarga anda setelah anda tidak lagi bekerja / sudah tiada. 2) Medical card – Untuk tanggung kos rawatan hospital yang mahal. Untuk mendapatkan rawatan segera di swasta. Untuk tidak […]

KENAPA KENA SIGN UP PELAN MEDICAL KAD CEPAT-CEPAT?

KENAPA KENA SIGN UP PELAN MEDICAL KAD CEPAT-CEPAT? Ini salah satu sebabnya. Penyakit seperti ovarian cyst, fibroid, batu karang dalam hempedu adalah penyakit senyap dan biasanya dikesan bila dah kritikal memerlukan rawatan segera, termasuk pembedahan. Ingatkan perut buncit sebab gemuk kuat makan, rupanya ada ketumbuhan. Ingatkan sakit perut, sakit dada, rupanya ada batu karang dalam […]