KISAH 4 ORANG SAHABAT BAIK !!

Puan Zara ada 4 orang sahabat yang berkerjaya:-
1. Doktor
2. Peguam
3. Akauntan
4. EJEN TAKAFUL

Beliau sangat mengagumi 3 rakannya melainkan EJEN TAKAFUL. Sebab baginya bila jumpa EJEN TAKAFUL dia mesti nak mintak duit.

Jika ada majlis keramaian/kenduri, Puan Zara melayan 3 rakannya itu sebagai tetamu VVIP, sedangkan EJEN TAKAFUL tu tak diendahkan pun.

Pada 1 hari, nasib Puan Zara tidak baik, suaminya tiba2 terkena SERANGAN JANTUNG, dan akibatnya masuk wad 17 hari dan selepas itu MENINGGAL DUNIA. Seluruh kaum keluarga sangat terkejut dengan peristiwa itu. Perasaan mereka bercampur baur.

DOKTOR yang merawat suaminya adalah rakan baiknya sendiri. Dia meminta maaf kepada Puan Zara kerana tidak dapat selamatkan arwah. Dan sebelum perbualan mereka tamat, doktor tersebut telah mengeluarkan outstanding balance bil yang masih belum dibayar sebanyak RM50,000. Lagi la sedih family arwah.

Kawannya LAWYER pun ingin bantu untuk penguruskan harta pusaka. Setelah di nilai aset yang ada, dia minta up front payment dari waris sebanyak RM40,000 sebelum fail dibuka. Ini disebabkan pengurusan 7 tanah pusaka yang rumit dan lokasi yang jauh. Keluarga arwah semakin tertekan.

Kawannya AKAUNTAN pun datang. Dan dia kali ini membawa semua list HUTANG PERNIAGAAN arwah suami Puan Zara yang masih berbaki RM500,000. Mana la keluarga arwah nak cari duit sebanyak itu.

Tiba-tiba muncul pula kawan Puan Zara yang kurang disukainya iaitu EJEN TAKAFUL. Agen tersebut memujuk keluarga arwah supaya bertenang, tak perlu bersedih lagi, sebab sepanjang hayat arwah telah mencarum Polisi bernilai RM1,000,000 nilai khairat dan DIHIBAHKAN kepada ISTERI terSAYANG.

Dengan nilai itu, semua hutang diatas dapat dilunaskan oleh Puan Zara dengan cepat dan lebihan duit menjadi HIBAH/ HADIAH tanpa perlu DIFARAIDKAN. Alangkan leganya perasaan keluarga arwah ketika itu. Tak dapat diluahkan dengan kata-kata. Pada keadaan KRITIKAL seperti itu, tiada orang yang dapat membantu mereka termasuk 3 best friends tadi kecuali EJEN TAKAFUL yang tak disukainya itu. Mujur arwah suaminya bijak dan buat hibah secara senyap2..
.
Jom buat Hibah Takaful.
Jom tolong orang ramai kat luar sana….

Free consultation???
Call me
Nurliyana Hasim
0192625146

Nurliyana | www.wasap.my/60192625146

Share This:

Leave a Comment