PERLU INSURANS SEBELUM MENCAPAI UMUR 35 TAHUN?

Jangan biarkan tempoh menunggu bagi insurans

Liyana Takaful

Perkara yang paling penting dalam memastikan pelan insurans anda menepati rancangan masa depan anda ialah dengan mendapatkan nasihat ejen yang memahami visi hidup anda.

Ia lebih murah untuk bermula awal

Pelan dan pakej insurans adalah berbeza mengikut umur anda. Pada asasnya, jika anda lebih muda, anda akan mendapat tawaran yang lebih baik, iaitu perlindungan yang lebih baik pada harga yang lebih murah. Apa yang dimaksudkan dengan ini? Anda membayar harga lebih rendah untuk pelan insurans apabila anda berumur 24 tahun berbanding ketika anda berumur 34 tahun.

Jangan biarkan tempoh menunggu bagi insurans menjejaskan 

Sama seperti semua insurans, tempoh menunggu disediakan untuk semua polisi insurans, tidak kira umur. Tempoh menunggu ini merujuk kepada tempoh masa yang mesti berlalu seperti yang dinyatakan dalam polisi anda sebelum sebahagian atau semua perlindungan kesihatan/ perubatan anda boleh bermula.

Anda layak mendapat perlindungan yang lebih komprehensif

Apabila melabur dalam insurans, kita semua inginkan pelan yang paling baik dan paling murah untuk diri kita sendiri. Anda mempunyai senarai kriteria yang anda inginkan dalam insurans perubatan anda, seperti perlindungan yang lebih tinggi dengan premium tahunan yang paling rendah, dan pelan fleksibel yang berubah mengikut keperluan anda dan juga keadaan lain dalam kehidupan anda.

Dapatkan perlindungan awal daripada penyakit yang dikaitkan dengan gaya hidup

Gaya hidup kita sentiasa berubah – masa sekarang tidak sama seperti masa 20 hingga 30 tahun yang lalu. Kebanyakan golongan profesional hari ini mempunyai gaya hidup tidak aktif yang menyebabkan mereka lebih mudah terdedah kepada penyakit seperti hipertensi, obesiti, dan banyak lagi. Generasi muda juga menjalani gaya hidup yang tidak sihat di mana mereka lebih memakan makanan remeh dan semakin terdedah kepada pencemaran. Ini boleh membawa kepada banyak masalah kesihatan seperti kanser paru-paru, arteri tersumbat, serangan jantung, dan sebagainya.

Dapatkan ganjaran dengan bonus tanpa tuntutan

Kebanyakan jenis insurans, termasuk insurans kereta, menawarkan bonus tanpa tuntutan kepada pelanggan mereka. Pada asasnya, bonus tanpa tuntutan adalah ganjaran yang ditawarkan kepada anda oleh syarikat insurans kerana tidak melakukan sebarang tuntutan sepanjang tempoh masa tertentu.

Jadi, mengapa anda masih menunggu? Anda boleh mendapatkan insurans dengan begitu mudah sekali. Kunjungi laman web perbandingan kewangan seperti Takaful untuk mendapatkan polisi yang terbaik bagi anda!

Sebab Orang Tak Percaya Pada Takaful?

“Membazirlah segala insurans dengan Takaful ni. Bukan boleh ‘claim’ pun. Gaji aku dahlah ciput je. Baik aku simpan gaji tu, boleh pakai untuk benda lain ke.”

Tawakal Cukuplah
Belum Mampu Lagi
Nanti Ejen Yang ‘Kaya’
Lama Dah Ada Takaful Ni…
Tiada lagi orang jatuh miskin sebab sertai takaful, tapi ramai jatuh miskin sebab tiada takaful.

Perkongsian tentang ilmu Takaful

Untuk info lanjut boleh hubungi Perunding Takaful Ikhlas anda Nurliyana Hasim.

Free consultation n quotation ??

Call me Nurliyana Hasim 0192625146

Time is....

Come and join us We work and grow together

UAPutrajaya

LiyanaTakaful

Location is everything

Share This: